Kirjakovski.mk
Дигиталниот слон во собата

Дигиталниот слон во собата

Законот за т.н. „дигитални учебници“ сѐ уште тивко стои со отворен статус на Електронскиот национален регистар на прописи на Република Македонија (ЕНЕР) уште од месец Март, 2021. Се чини дека минатата година после бурната реакција на јавноста, каде родителите и интелектуалците директно се спротиставија на екс министерката Мила Царовска и нејзината желба да воведе урнебесни промени во македонското образование без да се повика на научните факти и сознанија, во моментов темата за истата таа „дигитализација“ е стишена и закопана во илјадниците други контроверзии кои се случија оттогаш....

март 23, 2022