Kirjakovski.mk
Архангел – Разговор без смисол (кавер)

Архангел – Разговор без смисол (кавер)

Архангел беа навистина одличен и оригинален македонски бенд. Мислам дека досега не се надминати, првенствено поради прекрасните гитарски линии и хармоничност, но поради и тоа што создадоа жанр самите посебе. Светски звук, светски бенд. Во оваа моја изведба се обидов да го доловам звукот и хармоничноста преку аранжман за соло гитара. ПС. Може и да го следнете мојот јутјуб канал ;-).

јануари 8, 2022